Po „Intechcentro“ verslo misijos „Siemens“ gamyklose Vokietijoje

Guodžio 4-ąją dvidešimties vadovų ir padalinių vadovų delegacija iš Lietuvos su Intechcentru leidosi į verslo misiją po pažangiausias „Siemens” gamyklas ir lankytojų centrą Amberge ir Erlangene, Vokietijoje. Dviejų dienų vizitas pas pasaulinį industrijos lyderį buvo tikra technologinė odisėja, kurioje svečiai iš pirmų lūpų išgirdo apie automatizavimo, skaitmenizavimo ir gamybos efektyvinimo naujoves.

Svarbiausios kelionės akimirkos

Pirmąją pažintinio vizito dieną delegacija atvyko į Siemens Electronics Works (EWA) gamyklą Amberge – nepriekaištingą pramonės 4.0 pavyzdį. „Siemens“ vedliai atskleidė šiuolaikinės gamybos subtilybes nuo saugaus elektros tiekimo iki tinklo infrastruktūros ir skaitmeninimo produktų.

Ekskursija po „Impulse” lankytojų centrą pristatė naujausius elektrifikavimo, automatizavimo ir skaitmeninimo pasiekimus. Lankytojų centro pastate, kuriam suteiktas „LEED Gold“ sertifikatas, buvo demonstruojamos autonominės gamybos technologijos, įskaitant skaitmeninius dvynius, 5G ir dirbtinį intelektą.

Antrąją pažinties su „Siemens“ dieną Erlangene lietuvių delegacija tyrinėjo „The Impact“ – skaitmeninės transformacijos kompetencijų centrą. Centre grupei pademonstruoti „Siemens“ produktai, programos ir sprendimai, itin svarbūs įmonėms, įgyvendinančioms skaitmeninę transformaciją savo veikloje.

Dėmesį prikaustantys pranešimai apie tvarumą, kibernetinį saugumą ir gamybos ateitį, įskaitant dirbtinį intelektą ir edge computing, suteikė vadovams naujų įžvalgų apie ateities technologijas.

„Pagal generuojamą konsoliduotą apyvartą korporacija „Siemens“ yra devinta Europoje, ir lankant jų gamyklas akivaizdu, kodėl jie yra gamintojų priešakyje: robotai logistai, kobotai, dirbtinis intelektas gamybos procesuose, pritaikytas visos gamybos skaitmeninio dvynio modelis, viską apimanti duomenų analitika, tikrai naujas ir iki tol negirdėtas Edge Computing modelis… – „Siemens“ įdiegtas ir misijoje iš arti pažintas technologijas vardija „Intechcentro“ direktorius Audrius Jasėnas. Jis dalijasi ir pranešimuose nuskambėjusiu skaičiumi: „Siemens“ teigia, kad įmonės, kurios jau dabar investuoja į tvarumą ir skaitmeninę transformaciją, bus 2,5 karto sėkmingesnės ateityje. Tvarumas nebėra alternatyvus pasirinkimas, jis jau tapo gamybos automatizavimo šerdimi.

Dėkojame dalyvavusiems įmonių „BCT”, „Panevėžio stiklas”, „Harju elekter”, „Metalistas”, „Axioma Metering”, „Vilniaus vandenys”, „Kitron”, „Esemda”, „Artilux nmf”, „Ecogrant”, „Littelfuse”, „Achatas” atstovams.

Grįžome įkvėpti ir apsišvietę, o mūsų įsipareigojimas skatinti bendradarbiavimą ir stumti technologines ribas išlieka nepakitęs. Sekite naujienas ir sužinokite apie būsimas verslo misijas, Intechcentro darbą su Lietuvos pramonės įmonėmis, su užsienio partneriais organizuojamus mokymus technologinėmis temomis ir dar daugiau.